Friday, August 23, 2013

AKIŞKAN ÇİKOLATALI SUFLE





MALZEMELER:

-  85gr bitter çikolata,
- 1/3 su bardağı tere yağı,
- 2 iri yumurta,
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker,
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın),
- 1 çay kaşığı (silme) kabartma tozu,
- 1/2 paket vanilya,
- pudra şekeri (süsleme için)


HAZIRLANIŞ:
- Sufle kaplarının içi, oda sıcaklığındaki tere yağı ile yağlanır, toz şeker ya da un ile kaplanır (kakao da olabilir fakat acılık verir.).

- Çikolata ile tereyağı benmari usulü eritilir, ılımaya bırakılır.
- Yumurtaların akları ve sarıları ayırılır. Beyazlar mikser ile tamamen köpük halini alıncaya kadar çırpılır. Toz şeker ilave edilerek çırpılmaya 1dk daha devam edilir.

- Yumurta sarıları ılınmış çikolatalı karışıma eklenip karıştırılır. Ayrı bir kapta karıştırılmış olan un, kabartma tozu, vanilya çikolatalı karışıma ilave edilir ve karıştırılır. Çırpılan yumurta beyazının yarısı çikolatalı karışıma ilave edilir ve alttan üste doğru karıştırılarak yedirilir. Daha sonra yumurta akının diğer yarısı ilave edilerek aynı işlem tekrarlanır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta yumurta akının çok söndürülmeden yedirilmesidir.

- Karışım sufle kaplarına paylaştırılır, önceden 200 derecede ısınmış fırında 10dk pişirilir, Bekletmeden sıcak servis yapılır ( Beklerse kabarmış olan sufleler çökecektir).

Afiyet olsun :)





No comments:

Post a Comment