Thursday, August 22, 2013

KADAYIFLI MUHALLEBİ

22.08.2013 



Sıcak yaz günlerinde serinletici ve hafif, lezzetli bir tatlı..


MALZEMELER:

- 1Lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kremşanti
- 300 gr tel kadayıf

HAZIRLANIŞ:
-Kadayıf fırın tepsisine yayılarak 180 derecede fırına verilir. Kızarınca fırından alınır. Soğuduktan sonra el ile ufalanır.Bir kenarda bekletilir.

-Bir litre sütten bir miktar bir kaseye alınır, içine bir su bardağı un konulur  pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Sonra bir tencereye koyduğunuz kalan süte ilave edilir hepsi birlikte karıştırılır. Ocakta orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca şeker ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Beş dakika kaynadıktan sonra ocak kapatılır. Soğumaya bırakılır.

-Bir poşet krem şanti bir bardak soğuk süt paketteki tarife uygun şekilde mikser ile çırpılır. Daha sonra soğutulmuş muhallebi ile krem şanti birlikte beş dakika çırpılır.

Bir tepsiye parçalanmış kadayıfın yarısı düzgün bir şekilde yayılır, üzerine krem şantili muhallebi kaplanır, en üste kalan kadayıf eşit şekilde yayılır.

Tepsinin üstü streç film ile kaplanarak buzdolabında soğutulur.

Artık afiyetle yiyebilirsiniz.






No comments:

Post a Comment