- 2 adet şeftali
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 çay bardağı su
- hindistan cevizi
- vanilya
YAPILIŞI:
-Nişasta 1 çay bardağı su ile karıştırılır,
-Şeftali soyulduktan sonra küçük küpler halinde kesilir,
-Süt , şeker, tuz tencereye alınır, kaynamak üzereyken su ile karıştırılan nişasta ilave edilir, ağır ateşte karıştırarak 5 dakika kaynatılır, ateşten alınınca vanilya karıştırılır.
Kuplara küp şeftaliden bir miktar konur, üzerine muhallebi dökülür, ılınınca hindistan cevizi serpilir.
Üzeri streç film ile kapatılarak buzdolabına konur. Soğuk olarak servis yapılır.
Elinize sağlık tatlı nefis görünüyor
ReplyDeleteharika...ellerine sağlık..meyveli muhallebi bi yapamadım yaa...nefis görünüyor.
ReplyDeleteNefis olmuş.Ellerinize sağlık sevgiyle.:)
ReplyDeleteGüzel yorumlarınız için teşekkürler :)
ReplyDelete