Friday, August 23, 2013

SEBZELİ TEK YUFKA BÖREĞİ

 
 
MALZEMELER:

-1 adet yufka,
-1 demet semizotu,
-150 gr peynir karışımı (beyaz peynir, tulum peyniri, ezine peyniri),
-pul biber


YAPILIŞI:

-Seramik tava zeytinyağı ile yağlanır, yufka buruşuk şekilde tavaya serilir, yufkanın fazlası böreğin üstünü örtmek için tavanın kenarından sarkıtılır.

-Yıkanıp fazla suyu alınmış iri iri doğranmış semizotu yufkanın üzerine yayılır, sonra peynir eşit şekilde yayılır, en üste arzuya göre pul biber serpilir.

-Yufkanın sarkan kısmı tavanın üstünde böreği tamamen kapatacak şekilde toplanır.

-Ocakta kısık ateşte üzeri kapatılarak ağır ağır pişirilir, sonra tava çapına yakın bir tabak ya da düz bir
kapakla kapatılarak börek bu tabağa aktarılır, tava tekrar yağlanır ve diğer yüzünü pişirmek üzere börek tavaya aktarılır, kısık ateşte pişirmeye devam edilir.





No comments:

Post a Comment